Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune, în perioada 10-14 mai 2021 un concurs, online, GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura în cadrul proiectului interdisciplinar Paşaport pentru Cultură, parte componentă a proiectului național „Citesc, deci exist” care se desfășoară în colaborare cu Ministerul Educaţiei, conform anexei nr. 5 la OMEN nr. 3016/09.01.2019 și anexei nr. 5 la OMEN 5092/30.08.2019, și care se adresează elevilor claselor din ciclul primar, gimnazial și liceal. 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă, astfel: 

REGULAMENT DE DESFĂȘURARE: 

I. Informații generale: 

1. Termenul de înscriere este până la data de 7 mai 2021.

2. Concursul se va susține în perioada 10-14 mai 2021. 

3. Durata probei scrise va fi de 60 minute pentru clasele a II-a și a IV-a și de 120 minute pentru clasele a VIII-a și a XII-a. Subiectele vor fi elaborate de membri Grupului Editorial Corint pe baza titlului/titlurilor menționate ca bibliografie de concurs. 

4. Concursul Paşaport pentru Cultură – SIMULARE NAȚIONALĂ va fi organizat şi evaluat de profesorii din unitatea şcolară înscrisă în concurs. 

5. Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru Cultură – SIMULARE NAȚIONALĂ se va face de către cadrele didacticei. 

6. Subiectele şi baremele vor fi trimise prin e-mail după expirarea perioadei de înscriere. 

7. Unitățile școlare câștigătoare vor fi anunţate la sfârșitul perioadei de desfășurare a concursului pe site-ul www.pasaport-cultura.ro, precum și printr-un e-mail transmis pe adresa școlii. 

8. Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/an de studiu din fiecare şcoală participantă). 

9. Alte informaţii pot fi obţinute, la: 0758.053.424, 0786.883.334, 0758.255.410 sau la de e-mail: scoli@edituracorint.ro.

– Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi, online, DIPLOME DE PARTICIPARE.

– Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE ORGANIZATOR și EVALUATOR într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura în cadrul proiectului Paşaport pentru Cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

– Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel național constând în seturi de cărți publicate de Editura Corint. Premiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

Dacă doriți să comandați bibliografia de concurs, vă rugăm să introduceți cantitățile dorite în câmpurile de mai jos:

Termeni și condiții:

Prin apăsarea butonului "Trimite formular" se intelege că am citit regulamentul concursului și sunt de acord cu termenii si condițiile specificate in acesta.

Go to top