Supereroii din viața noastră

Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Pop Larisa, clasa a V-a A

Școala Gimnazială "Constantin Ioan Motaș" Mediaș

Profesor îndrumător: Iuliana Blăjan

 

 

E bine că există supereroi în viața noastră! Datorită lor lumea poate fi salvată și ne putem simți în siguranță. Există tot felul de supereroi: medici, pompieri, profesori care ne învață cum să devenim oameni buni sau părinți care fac totul pentru copiii lor.

Eu aleg să vorbesc despre un pompier care a salvat multe vieți. Datorită acestui pompier, o bunicuță și nepoțica ei sunt astăzi în viață. Eroul meu s-a luptat cu flăcări imense, care semănau cu niște limbi de dragon. Când le-a auzit strigând pe bunicuța și pe nepoata ei, a intrat în casa înconjurată de flăcări. A intrat în iadul de foc, punându-și viața în pericol și ajutându-le, le-a scos pe brațele lui puternice pe cele două ființe care nu mai sperau că vor fi salvate.

În timpul acesta, pompierul se gândea la cei doi copii ai săi, care îl așteptau acasă și la mama acestora.

 De multe ori un pompier pleacă dimineața de acasă și nu știe dacă se mai întoarce la familia lui. De aceea, a fi pompier este cel mai greu lucru. El înfruntă pericole care depășesc limitele. El este chemat la datorie pe caniculă, ger sau furtună, în caz de accidente grave sau inundații. Ca pompier, faci orice e nevoie pentru a te adapta situației. Copiii îi îndrăgesc pe pompieri și, de multe ori, și ei vor să devină pompieri atunci când vor crește mari. Și pompierilor le este greu să înfrunte pericolele, pentru că și ei sunt oameni ca noi.

 Pompierul e un om realist, dar și credincios. Are nevoie de credință ca să înfrunte orice pericol. După ore de luptă cu flăcările și cu căldura, pompierii sunt foarte fericiți și mulțumiți când totul ia sfârșit și când totul se termină cu bine. Pompierul este cel care scoate oamenii din orice situații dificile. Indiferent cât este de greu, el trebuie să ducă misiunea până la capăt. El se duce să lupte cu focul, deși știe și simte că, la un moment dat, o alarmă ar putea fi ultima. Ei aleargă mereu spre o clădire în flăcări, în timp ce toți ceilalți, inclusiv șobolanii aleargă afară, spre ieșire. Ei sunt foarte fericiți când reușesc să salveze oameni sau animale.

Și când aceștia vin și le mulțumesc cu lacrimi în ochi că le-au salvat viața, pompierilor nu le trebuie o mai mare mulțumire sufletească.

 Dar, din păcate, sunt și situații când nu mai pot face nimic pentru unii oameni. Atunci pompierul simte că și-a pierdut și el o parte din propria viață. Alți pompieri cad ei înșiși victime focului nimicitor.

 Eu mă bucur mult când aud vești bune despre cum au fost salvați oamenii din mijlocul flăcărilor. De aceea un pompier este un supererou pentru mine. Dar nu numai ei își merită titlul de supereroi, ci și medicii care salvează vieți. Sunt foarte multe moduri de a fi supererou și cred că toate sunt importante, fie când salvezi un om de la înec, fie când salvezi un câine vagabond de pe stradă.

 Supereroii sunt și oamenii care adoptă copii pe care propria lor mamă i-a aruncat la gunoi sau pe care i-a abandonat pe o bancă într-un parc. Acești oameni merită tot respectul nostru, pentru că aduc în casa și în viața lor copiii găsiți și le oferă o viață frumoasă și sănătoasă.

 Sper ca într-o zi să fiu și eu un supererou pentru cineva.

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

Mai multe din această categorie: « Eu, supererou Supereroul Planetei »