Împărăția Curățeniei

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Negroiu Ioan, clasa a II-a

Școala Gimnazială Olari

Profesor îndrumător: Iancu Mădălina

 

 

Era o zi de iunie. În Împărăția Curățeniei era mare zarvă. Mireasma florilor vestea peste tot că Prințul Curățenie organiza un bal la care trebuia să-și aleagă mireasa. La balul acela era invitată și Domnița Perfecțiune.

Începură pregătirile. Buchete colorate de flori erau adunate din mii de câmpii și păduri.

Cineva bătu cu zgomot în ușile palatului. Erau gărzile prințului. Acestea i-au spus că armate întregi din Împărăția Microbilor se îndreptau către ținutul lor. Prințul Curățenie a părăsit pregătirile pentru bal și a chemat întreaga armată de apă și detergenți ca să învingă microbii.

După o luptă crâncenă, prințul a fost rănit. Se simțea din ce în ce mai rău. Supușii lui s-au dus în căutarea celui mai bun medicament. Dar în zadar, pentru că niciun medicament nu era destul de bun pentru a-l vindeca. Microbii puseră stăpânire pe tot regatul. Nu mai era nicio speranță, însă Zâna Curcubeu, văzând vitejia prințului, i-a dăruit o licoare, ca să se vindece, și un lichid cristalin, care să distrugă toți microbii. Luând medicamentul în fiecare zi, Prințul Curățenie s-a vindecat. Soldații au luat soluția și au împrăștiat-o peste tot. Microbii au fugit îngroziți și nu s-au mai întors niciodată.

La bal, Prințul Curățenie și Domnița Perfecțiune s-au întâlnit. Domnița avea o rochie alb-argintie, iar în picioare purta pantofi de cristal. Capul îi era împodobit cu nestemate. Prințul și Domnița au anunțat nunta lor. Prințul i-a mulțumit Zânei Curcubeu pentru ajutorul ei.

Prințul Curățenie și Domnița Perfecțiune au trăit o viață lungă, bucurându-se de ajutorul sfetnicului lor credincios.

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

 

Mai multe din această categorie: « Lumea supereroilor Eu, supererou »