Eroii din grădină

Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Vîlcă Daria, clasa a III-a

Școala Gimnazială "Valea lui Enache", Jud. Argeș

Profesor îndrumător: Pletea Margareta-Marcela

       

 

       Florile din grădina însorită se simțeau tare mândre de frumusețea lor. Toți trecătorii se opreau din drum să admire culorile vii: roșu, galben, albastru, violet și multe alte culori ce străluceau cu putere în fața razelor de soare.

Printre ele, o singură floare era diferită, un trandafir alb, care plângea în hohote în mijlocul grădinii pline de culori.

Trandafirul se simțea lipsit de importanță față de prietenii lui colorați, în ciuda faptului că ei îl considerau deosebit.

Văzându-l atât de trist, albinuțele l-au întrebat:

─ De ce plângi așa, trandafir alb?

El a răspuns:

─ Dintre toate florile colorate, eu sunt singurul lipsit de culoare... Niciodată nu voi fi atât de frumos ca celelalte și nimeni nu se uită la mine!

Luând parte la tristețea lui, toate florile din grădină au decis să-i sară în ajutor. Fiecare a hotărât să-i dea din culoarea ei. Dar acest lucru nu se putea face fără ajutorul albinuțelor. Ele aveau harul de a răspândi culoarea din floare în floare.

După o zi întreagă de muncă, trandafirul alb s-a transformat într-o floare cu mii de culori, mulțumită prietenilor lui colorați.

Culoarea lui albă a fost îmbogățită, trasformându-l în floarea cea mai specială din grădină. Trandafirul nu s-a mai simțit niciodată inferior.

Adevărații eroi sunt prietenii: „Ei îți dăruiesc culoare în viață prin darul cel mai de preț, prietenia.”

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

Mai multe din această categorie: « Eu, supererou Lumea supereroilor »