Eroul străzii

Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Ionescu Antonio, clasa a V-a

Școala Gimnazială "Valea lui Enache", Jud. Argeș

Profesor îndrumător: Pletea Margareta-Marcela

         

 

       

       Era odată un om sărac, dar cu o inimă bună, dădea celor mai săraci ca el din puținul pe care îl avea. Nu avea un acoperiș deasupra capului și de aceea dormea pe stradă.

Într-o zi a venit un grup de derbedei; l-au luat la bătaie, au râs de el și l-au ironizat. George, un băiat timid, care a văzut întâmplarea, a sunat la poliție. Când sirenele s-au auzit, derbedeii au rupt-o la fugă. George nu putea să aștepte și s-a repezit să-l ajute pe sărmanul om.

─ Ești bine?

─ Da, dar mă doare...

─ Nu-mi plac oamenii care nu au inimă. Trebuie să facem ceva!

Când poliția a venit, nu a putut decât să facă o constatare. George nu a putut accepta și a insistat să se găsească o soluție.

─ Trebuie să găsim o soluție! Am văzut huliganii, îi pot recunoaște.

La secția de poliție, George a recunoscut în fotografii chipurile huliganilor.

─ Sunt căutați de mult, cred că e timpul să-i arestăm. Acum avem un martor. Vei avea curajul să depui mărturie?

─ Sigur, contați pe mine.

Huliganii au fost prinși. George a depus mărturie, având curajul să-i înfrunte. Au fost pedepsiți pentru faptele lor, iar George, băiatul timid, a devenit erou.

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.