Un erou adevărat

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Bădița Cristina, clasa a V-a

Școala Gimnazială "Valea lui Enache", Jud. Argeș

Profesor îndrumător: Pletea Margareta-Marcela

       

     

       O zi obișnuită din viața mea, nimic nu mișca în orașul meu.

Dar toată această încremenire deodată a fost spulberată și în jurul meu s-a produs o mare agitație: țipete, sirene, un du-te-vino neîntrerupt. Din păcate, un incendiu a izbucnit pe strada mea. Pompierii au ajuns îndată. Flăcările se înălțau ca niște balauri uriași. De pe acoperișul blocului se auzeau țipete îngrozitoare. Un bărbat era cât pe ce să fie înghițit de flăcări.

Un pompier și-a făcut curaj și a urcat pe blocul în flăcări. În ultimul moment a reușit să-l salveze pe bărbatul aflat în pericol, dar s-a ales cu arsuri grave. Ca el sunt mulți eroi care în fiecare zi își riscă viața pentru a salva altele.

─ Așa eroi ar trebui să fie peste tot, dar, din păcate, nu toată lumea este ca dumneavoastră! i-am spus eu, care asistasem la întâmplare. Mulțumesc pentru curajul de care ați dat dovadă!

Și mă îndrept spre casă, mândru că am cunoscut un erou.

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

Mai multe din această categorie: « Erou pentru o zi Visul Daianei »