Eu, supereroul orașului meu

Evaluaţi acest articol
(108 voturi)

Voicu Theodor, clasa a II-a

Școala Gimnazială "Mihai Viteazul", Călărași

Profesor îndrumător: Zamfir Georgica

 

 

Povestea mea

Sunt un băiat de 13 ani pe nume Theodor, care locuiește în Timișoara. Eu am un vis nebunesc: să fiu supererou. Ai mei cred că e o absurditate dorința aceasta.

 

 

Capitolul 1-„Transformarea”

Sunt un băiat de 13 ani care locuiește în Timișoara. Îmi doresc să fiu un supererou. Părinții mei cred că e o nebunie.

Până când, într-o seară, când ei au plecat la un restaurant și eu am rămas singur. Dintr-odată, am văzut că din tavan se scurge o substanță mov, ciudată. Nu e de mirare, un savant nebun stă deasupra noastră. Iau o cârpă și încep să curăț. Din neatenție, o ating cu piciorul, apoi substanța aceea începe să strălucească și simt ceva ciudat. Aștept puțin și apoi mă simt hiperactiv. Încerc să fug, și-mi dau seama că alerg foarte rapid, ca un erou. Apoi, prind superviteză.

Și îmi dau seama că mai am și alte puteri: superforță, zbor, ochi cu laser, citirea gândurilor, hipnoză.

Abia așteptam să se întoarcă părinții, să le spun toate cele întâmplate. Ei nu m-au crezut, dar apoi le-am arătat că am cu adevărat puteri.

 

Capitolul 2-„Prima salvare”

După ce am mai vorbit cu părinții, m-am jucat FIFA 18 și GTA 5. A doua zi dimineața, uitându-mă pe geam, ca de obicei, văd un hoț care ataca banca de peste strada noastră, bancă la care sunt împrumutați și părinții mei.

Folosind superviteza, mă îmbrac, ajung rapid la infractor, îl hipnotizez și îl duc la închisoare.

Când m-am întors acasă, părinții m-au întreabat unde am fost. Le-am explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat. La școală le-am spus colegilor despre fapta bună pe care am făcut-o..

 

Capitolul 3- “Meteoritul”

A doua zi, după ce ajung acasă de la școală, mă fac comod şi îmi pregătesc prânzul. Pe la jumătatea mesei simt ceva ciudat, dar nu bag în seamă. Vizualizez un loc în care simt că se va întâmpla ceva……. Îi explic mamei, dar ea mă sfătuiește să merg acolo, chiar dacă am teme de făcut.

Ajuns acolo văd pompierii, poliția și protecția animalelor. Eu, curios, întreb ce s-a întâmplat. Ei îmi spun că Zane, cel mai căutat infractor a evadat și a lansat un meteorit care, din clipă-n clipă trebuie să intre în atmosfera Terrei.

O adevărată amenințare! Mai stau puțin și văd meteoritul intrând în atmosfera pământului. Fără să mă gândesc la ce se poate întâmpla, îmi iau zborul, iau meteoritul și îl ridic în spațiu. Atunci îmi dau seama că acolo nu e oxigen și că aș putea muri...

„Măcar salvez lumea”, mi-am zis, dar, mă trezesc într-un minunat miros de narcise, înconjurat de o pajiște mirifică. Eram în Poiana Narciselor, un fabulos loc din România. Da, am înțeles! Asta a fost răsplata pentru dragostea mea față de natură.

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

Mai multe din această categorie: « Puiul de vrăbiuță Super-Eroina »