Puiul de vrăbiuță

Evaluaţi acest articol
(98 voturi)

Badea Ana-Maria, clasa a II-a

Școala Gimnazială "Mihai Viteazul", Călărași

Profesor îndrumător: Zamfir Georgica

  

A fost odată o familie fericită de vrăbiuțe. Părinții încercau să-și bucure copiii, ascunzând de ei un cadou, o mică excursie într-un loc în care nimeni  nu a putut să meargă, neștiind ce se află  în zonă. Copiii erau foarte curioși și încântați. Odată ajunși acolo, tata  a simțit că ceva nu este în regulă, dar nu putea să nu își respecte promisiunea față de puișori.

Puișorii au înaintat liniștiți, neștiind ce înseamnă frica față de prădători. Nu se temeau, ci, din contră, zburau de colo-colo. Părinții lor erau îngrijorați, dar nu voiau ca ei să vadă asta.

Deodată, fericirea puișorilor a fost străpunsă de urletul înspăimântător al unui lup. Inima parcă le amorțise, fugind repede sub aripile părinților. Tata a înțeles imediat că lupii au simțit un miros îmbietor și că se aproprie o pradă delicioasă. Știa că totul se întâmplă din cauza lui și că va trebui să se sacrifice pentru destinul puilor săi. Puișorii, de frică, au părăsit locul, zburând spre casă. 

Părinții nu au putut rămâne nepăsători, așa că au plecat în urma puișorilor. Tropotele zguduitoare ale lupilor încetineau fuga copiilor. Lupii erau chiar sub nasul păsărilor. Era timpul. Tata și-a adunat toate forțele, ajutându-și nevasta și împingând copiii spre casa de unde au putut să fie salvați.

Puișorii au început să plângă. Credeau că nu o să-și mai vadă tatăl vreodată.

Dar… tatăl a ieșit nevătămat din întuneric. Când au ajuns cu toții acasă, tata le-a povestit că exact același lucru s-a întâmplat cu el pe când era doar un pui, însă atunci frații săi au murit.

Puiul de vrabiuta

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.