Supereroi în lumea de sub pat

Evaluaţi acest articol
(1206 voturi)

Creța Codrin-Nicolae Martin, clasa a II-a

Colegiul National Unirea Targu Mures

Profesor îndrumător: Russu Monica

 

 

În cuşca din camera mea aveam un hamster mic pe nume Num-Nums. Ea, căci era o fetiţă-hamster, avea blana gri, iar urechile îi erau albe.

Într-o zi, noi am plecat la mare. Am lăsat uşa unde stătea ea deschisă. Imediat după ce am plecat, ea a ieşit din cuşcă. A căzut, dar nu s-a lovit. S-a băgat sub pat. Acolo era întuneric şi mult praf. Praful era ca o ceaţă, iar ciorapii, jucăriile, capacele de stilou, ce erau aruncate acolo, erau animale urâte. A apărut un cal cu şaizeci de picioare. Num-Nums chiţăia întruna, ca să arate că nu îi era frică.

- Cine eşti şi de unde vii? întreabă Num-Nums.

- Eu sunt calul cu şaizeci de picioare şi am fost trimis să vă ajut să exploraţi Lumea Hamsterilor de sub pat.

- Cine te-a trimis?

- M-a trimis balerina spaţială, a spus calul.

- Aaa! Ea este dansatoarea care ne tot spunea poveşti despre această lume.

Auzind acestea, hamsterul aflat în cealaltă cameră, pe nume Chung, a ros cușca și a ieșit și el. S-au urcat în spinarea calului cu şaizeci de picioare şi au pornit în explorarea lumii. Au ajuns în peştera de sub pat. Au intrat într-un labirint, care era cu susul în jos. La intrarea în labirint era de fapt ieşirea, iar la ieşire era de fapt intrarea. Au reuşit să străbată labirintul şi au ajuns într-o încăpere mare ca un câmp nesfârşit, dar au dat de o pisică fără blană. Nu ştiau unde să meargă şi au mers înspre pisică. Imediat i-a atacat pisica, dar s-au ascuns în casa de lego. Aici au făcut un plan de evadare: unul merge într-o parte, iar calul cu celălalt în cealaltă parte. Au ieşit din casă şi au făcut exact cum au plănuit. Pisica nu a ştiut după cine să meargă şi a luat-o prin mijlocul labirintului. Ameţita de pisică a ajuns în partea opusă, chiar la intrarea în labirint şi aşa au scăpat de ea.

A mers bine acel plan, dar şi-au dat seama că le este foame. Au mers după miros şi au ajuns la cuptorul cu farse. În cuptor au dat de mese pline cu coji de pâine pentru cal şi seminţe de Floarea-Chiţ pentru hamsteri. Şi-au umplut obrajii cu mâncare ca nişte baloane. La o masă stătea balerina spaţială. S-au bucurat că au văzut o faţă cunoscută, dar bucuria lor nu a durat mult. Balerina i-a înspăimântat:

- Ha, ha, ha! râdea în hohote balerina. V-am păcălit, nu e nicio lume a hamsterilor. Mai am în buzunar şi alte păcăleli!

Atunci hamsterii au înţeles că nu le place lumea de sub pat şi s-au hotărât să se întoarcă. S-au gândit că eu şi sora mea ne întoarcem de la mare şi puteam să ne speriem de dispariţia lor. Au căutat ieşirea. S-au luat după miros şi au găsit drumul de întoarcere. Doar calul a rămas sub pat.

Atunci ne-am întors acasă. Am intrat în grabă în cameră. Am vrut să verificăm dacă hamsterii mai erau acolo. Aveam o bănuială că ar fi evadat din cuşcă. Dar stăteau chiar unde erau când am plecat. Ne-am bucurat nespus cu toţii. Au rămas cu noi.

 

Num-Nums şi Chung sunt supereroii mei şi îi iubesc!

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

Mai multe din această categorie: « Buburuza 2 Puiul de vrăbiuță »