Superpisa Eroina

Evaluaţi acest articol
(409 voturi)

Vlad Andrei Alexandru, clasa a II-a A

Școala Gimnazială Luceafărul”, București

Profesor îndrumător: Pantilie Maria

 

 

Era liniște în regatul pisicesc. Pisicile fericite torceau și își vedeau liniștite de treburile lor zilnice.

Toți puii pisicești alergau fericiți. Fiecare își găsise câte o jucărie. Trei pui zglobii, Pisialb, Pisiver și Pisima, se jucau tot învârtind un ghem imens de sfoară maro.

Celelalte pisici se uitau încântate la ei. Se descurcau bine. Plăcerea jocului era mare.

Ușor, ușor, în goana lor după ghem, cei trei pisoiași s-au îndepărtat de celelalte pisici și au luat-o spre râu. Apa râului era învolburată și curgea repede la vale. Ghemul a fost luat de ape și, cu ochii după el, cele trei pisici s-au trezit în apa rece și amenințătoare.

Era un mare dezastru. Pisicilor nu le plăcea apa și oricât încercau să înoate, apa rapidă le trăgea la fund. Pe mal, tot neamul pisicesc privea împietrit. Nu știau ce să facă. Nu puteau să ajute. Era o treabă pentru Superpisa-eroina.

Toți pisoii au început să miaune rugător ca să-i audă Superpisa-eroina.

În văzduhul limpede a apărut eroina neamului pisicesc. S-a uitat rapid în toate locurile ca să vadă care este necazul și apoi ca o vijelie a început să scoată pisoii din apă.

Doi dintre pisoi au fost scoși repede pe mal. Părinții lor îi așteptau. Pisialb nu se vedea nicăieri. Superpisa-eroina și-a pus ochelarii care o ajutau să vadă în apă și s-a dus chiar la locul unde se dusese la fund Pisialb. L-a scos și pe el și l-a dus pe mal lângă ceilalți. Situația era salvată. Pui de pisoi erau speriați, dar scăpaseră.

Superpisa-eroina i-a privit cu drag. Și-a luat rămas-bun și le-a zis să fie mai atenți.

Liniștea a revenit în regatul pisicesc.

Superpisa Eroina Vlad Andrei Alexandru

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

Mai multe din această categorie: « Omul Păianjen Superman »