Evana

Evaluaţi acest articol
(1305 voturi)

Baciu Ana, clasa a IV-a B

Școala Gimnazială 149, București

Profesor îndrumător:  Ghețu Irina

 

Numele meu de supererou este Evana. Sunt o eroină foarte renumită, dar nimeni nu știe cine sunt în realitate. Chiar dacă nu port mască sau un costum deosebit, lumea crede că altcineva este supereroina Evana. Eu semăn însă perfect cu ea: ochi albaștri, strălucitori, zâmbetul ștrengar pe care îl afișez mereu, nasul mic, părul șaten și cinci pistrui de pe obraji.

Iar acum să vă spun de ce alții nu cred acest lucru: când am salvat lumea pentru prima oară de un monstru mare, care îi făcea pe oameni să nu mai aibă simțul umorului, toată țara a remarcat că semăn perfect cu Eva, fata din clasa a IV-a, în vârstă de zece ani. Dar, fiindcă știam că, dacă am să recunosc, o să fiu urmărită de paparazzi, am negat. Am spus că am o soră geamănă care stă în străinătate și vine în România numai în situații în care trebuie să ne ajute. Doar părinții mei știau că este o minciună, fiindcă eu eram unicul lor copil.

Acum, că v-am spus totul, să vă povestesc întâmplarea de ieri pe care am notat-o în carnețelul meu: „Sâmbătă. În sfârșit, relaxare! Mă trezesc cu plapuma pe jos, tremurând de frig. Apuc să o iau, o trag pe mine și dau drumul la televizor.

      Un pitic de grădină a prins viață și acum vrea să taie toate plantele din lume! O așteptăm nerăbdători pe Evana să sosească!

Închid televizorul, mă îmbrac cu ceva comod și ies pe geam grăbită (stau la casă, iar camera mea e la parter, așa că nu prea mai folosesc ușa). Știu unde e inamicul, căci se aud țipete. Mă îndrept către grădina Marisei, prietena mea. Găsesc piticul acolo. Ce mic e! Îl iau de mână, dar mă mușcă, așa că îi dau drumul. O iau la goană după el. Se duce la fântână, oprindu-se lângă ea, cu spatele la mine. Începe să mă stropească. Îl privesc plictisită, îl fac să se rotească în aer, după care îl arunc în fântână, folosindu-mi puterile supranaturale. Caz rezolvat! Toată lumea îmi scandează numele. Mă fac nevăzută prin mulțime și mă întorc acasă.” Ce zi frumoasă!

 

Pentru a vota, daţi un click pe contorul de vot de mai sus (cele cinci stelute de culoare galbena, in functie de calificativul pe care doriti sa il acordati). Dacă nu puteţi vota, înseamnă că IP-ul dumneavoastră a fost folosit deja pentru a vota acest eseu şi nu puteţi adăuga un vot nou.

Mai multe din această categorie: Zorro »