Super User

Super User

Pasaport pentru cultura. Festivitatea de premiere Bookfest 2017

Clubul de carte "Aventura si mister"

Cartile lunii maiRegulamentul CLUBULUI DE CARTE AVENTURĂ & MISTER

CLUBUL DE CARTE AVENTURĂ & MISTER, înființat de Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, se adresează copiilor din clasele III – VIII și își propune să stimuleze interesul lor pentru lectură şi promovarea literaturii pentru copii, românească şi străină.

Contextul proiectului

Social. Dezvoltarea gustului pentru lectură şi a deprinderilor de a citi începe de la vârstele mici. Lectura educă, dezvoltă orizontul cultural şi facilitează integrarea socială a individului. Absenţa lecturii (literare sau ştiinţifice) sau slaba preocupare a copiilor pentru lectură favorizează eşecul şcolar, comunicarea slabă sau defectuoasă, inadaptarea socială.

În acest context, Asociaţia Corint Pro-Lectura și Corint Junior lansează o campanie naţională pentru încurajarea cititului, pentru formarea unui gust literar adecvat fiecărei vârste, pentru stimularea creativităţii în domeniul literar şi pentru încurajarea acelor talente literare care până acum nu şi-au găsit modalitatea ideală de exprimare, finalizată prin concursul de creație literară IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.

Educaţional. Absenţa unor lecturi adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al copiilor atrage după sine, încă din primele clase, o limitare a posibilităţilor de însuşire a cunoştinţelor de cultură generală, indiferent de disciplina de învăţământ şi, de aici, o demotivare pentru lectură care poate genera eşecul şcolar.

Este adevărat că, în ultima perioadă, interesul copiilor şi al tinerilor se îndreaptă mai mult către spaţiul virtual, aşa că am ales o cale combinată pentru a-i atrage către lectură: folosesc suportul clasic pentru lectură şi îşi exprimă creativitate în scris online, într-o secţiune special creată în site-ul www.aventurasimister.ro.

Obiective generale

• Stimularea gustului pentru lectură, crearea şi întreţinerea obişnuinţei de a citi, ca activitate constantă pentru perioada şcolară, dar şi pentru întreaga viaţă, ridicarea nivelului de cultură prin lectură.
• Dezvoltarea interesului copiilor pentru valorificarea cunoştinţelor acumulate prin lectură, în cadrul secţiunilor dedicate din www.aventurasimister.ro și la prezentările de carte din școli.
• Stimularea interesului copiilor pentru crearea unei biblioteci personale, ca deprindere pentru întreaga viaţă.
• Cărțile prezentate în cadrul Clubului de Carte vor putea fi achiziționate de către membrii clubului la un preț special.
Mecanismul clubului şi activităţi
• Coloana vertebrală a acestui club de carte va fi constituită dintr-un concurs de creație literară pentru copiii din clasele III – VIII, sub denumirea IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.
• Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior vor susține lunar prezentări de carte. La fiecare prezentare vor participa un reprezentant al editurii și un scriitor de cărți pentru copii, care vor promova în rândul elevilor beneficiile lecturii, vor prezenta cartea lunii respective, vor citi un scurt fragment din carte și vor organiza o tombola cu premii constând în cărți, tricouri și pixuri Aventură & Mister. La finalul întâlnirii, elevilor li se va prezenta Ghidul povestitorului – pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri. Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517. Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive. Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro.

Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în iunie 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.
• Pentru că acest club de carte este unul național, vă prezentam mai jos mecanismul de desfășurare în cadrul unităților școlare unde nu vom avea prezentări de carte.

– Toate unitățile școlare din baza noastră de date vor primi lunar invitații de înscriere în cadrul clubului de carte. Invitația va cuprinde: prezentarea cărții, un capitol din cartea lunii, pliantul Ghidul povestitorului, pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri.
– Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517.
– Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive.
– Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro. Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în iunie 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.

• Calendarul cărților propuse lunar pentru lectură:
– CARTEA LUNII IANUARIE: Misterul din Hanul Pungașilor de Kate Milford
– CARTEA LUNII FEBRUARIE: Insula Doctorului Libris de Chris Grabenstein
– CARTEA LUNII MARTIE: Evadare din biblioteca domnului Lemoncello de Chris Grabenstein
– CARTEA LUNII APRILIE: Nesfârșita goană după elefant de Gillian Cross
– CĂRȚILE LUNII MAI: Uluitorul Broccoli Boy de Frank Cottrell Boyce și Vânătorii de comori de James Patterson & Chris Grabenstein

Se pot înscrie la concurs cu ajutorul profesorului coordonator (conform regulamentului) elevii interesaţi din clasele III-VIII.
Cărţile din lista de concurs au fost selectate de membrii echipei de proiect în concordanţă cu programele şcolare şi cu recomandările elaborate de minister în privinţa lecturilor extracurriculare ale elevilor.

Toate activităţile din cadrul clubului de carte vor fi comunicate în secţiunea dedicată din site-ul www.aventurasimister.ro.
Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Preview is not available for this module

Concurs Artisti de geniu CLS V- VIII - Scoala altfel

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE aV-a – aVIII-a”

„ARTISTI DE GENIU

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

„ARTISTI DE GENIUPENTRU CLASELE aV-a – aVIII-a”

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Raspuns la toate intrebarile va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Raspuns la toate intrebarile se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarele lucrari:

 

ARTISTI DE GENIU

21.85 Lei         33.62 Lei

 

 

 

 PICTURI CELEBRE

21.85 Lei         33.62 Lei

 

 

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Concurs “Bunele maniere” - Scoala altfel - clasele I-IV

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE aI-a – aIV-a”

„BUNELE MANIERE IN SCOALA PRIMARA

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

BUNELE MANIERE IN SCOALA PRIMARA PENTRU CLASELE aI-a – aIV-a”

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Bunele maniere in scoala primara va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Bunele maniere in scoala primara  se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarea lucrare:

 

BUNELE MANIERE PENTRU COPII IN 365 DE ZILE  - Descarca fragment

18.16 Lei             27.84 Lei

 

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Concurs “Cum sa circulam corect” - Scoala altfel - clasele Pregatitoare - II

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE preg. – aII-a”

„CUM SA CIRCULAM CORECT

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

CUM SA CIRCULAM CORECT PENTRU CLASELE preg. – aII-a”

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Cum sa circulam corect va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Cum sa circulam corect  se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarea lucrare:

 

PE STRADA SUNTEM MEREU ATENTI - Descarca fragment

9.96 Lei           15.32 Lei

 

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Concurs “Experimente geniale” - Scoala altfel - clasele Pregatitoare - IV

 

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE preg. – aIV-a”

„EXPERIMENTE GENIALE

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

EXPERIMENTE GENIALE PENTRU CLASELE preg. – aIV-a”

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Experimente geniale va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Experimente geniale se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarea lucrare:

 

MAREA CARTE CU EXPERIMENTE GENIALE - Descarca fragment

24.37 Lei           37.50 Lei

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Concurs Generala” - Scoala altfel - clasele II-IV

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE aII-a – aIV-a”

„ÎNTÂMPLĂRI ADEVĂRATE ŞI AMUZANTE DIN GENERALĂ

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

ÎNTÂMPLĂRI ADEVĂRATE ŞI AMUZANTE DIN GENERALĂ CLASELE aII-a – aIV-a”

 

19.43 Lei           29.90 Lei

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Intamplari amuzante din generală va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Intamplari amuzante din generală se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarea lucrare:

 

GENERALA.EU HAIOS la TVde James Patterson

 

·        Cărţile publicate de James Patterson sunt recomandate pe plan internaţional ca bibliografie şcolară!

·        James Patterson este cel mai bine vândut autor contemporan – peste 300 de milioane de cărţi vândute: Este cel mai îndrăgit autor de către copii – cărţile lui îmbină latura educativă cu cea amuzantă!

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Concurs RASPUNS LA TOATE INTREBARILE- Scoala altfel - clasele II-IV

 

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE aII-a – aIV-a”

„RASPUNS LA TOATE INTREBARILE

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

RASPUNS LA TOATE INTREBARILE PENTRU CLASELE aII-a – aIV-a”

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Raspuns la toate intrebarile va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Raspuns la toate intrebarile se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarele lucrari:

 

RASPUNS LA TOATE INTREBARILE COPIILOR - Descarca fragment

18.72 Lei       28.80 Lei

 

 

 365 DE INTREBARI SI RASPUNSURI PENTRU A INTELEGE LUMEA - Descarca fragment

24.37 Lei      37.50 Lei

 

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Concurs RASPUNS LA TOATE INTREBARILE CLS V- VIII - Scoala altfel - clasele V-VIII

 

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE aV-a – aVIII-a”

„RASPUNS LA TOATE INTREBARILE

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

RASPUNS LA TOATE INTREBARILE PENTRU CLASELE aV-a – aVIII-a”

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Raspuns la toate intrebarile va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Raspuns la toate intrebarile se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarele lucrari:

 

RASPUNS LA TOATE INTREBARILE COPIILOR - Descarca fragment

18.72 Lei       28.80 Lei

 

 

 365 DE INTREBARI SI RASPUNSURI PENTRU A INTELEGE LUMEA - Descarca fragment

24.37 Lei      37.50 Lei

 

 

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Concurs Generala” - Scoala altfel - clasele V-VIII

 

 

Concursul “Paşaport pentru cultură –SCOALA ALTFEL CLASELE aV-a – aVIII-a”

„ÎNTÂMPLĂRI ADEVĂRATE ŞI AMUZANTE DIN GENERALĂ

 

 

Programul „ŞCOALA ALTFEL” se va desfăşura anul acesta în perioada 18 - 22 aprilie, în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar cu participarea elevilor şi cadrelor didactice. Scopul programului este de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor non-formale, care să se plieze pe nevoile lor.

Şcoala Altfel” vine ca un răspuns la o arhicunoscută întrebare, ca o răsplată a căutării noastre de nou. Este ocazia prin care formalul” prinde conturul pe care vrem să ni-l imaginăm. În prag de vacanţă, programul rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus, pentru o săptămână, de orice curriculum şi programă şcolară.

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare si gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul scolar 2015-2016.

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

ÎNTÂMPLĂRI ADEVĂRATE ŞI AMUZANTE DIN GENERALĂ PENTRU CLASELE aV-a – aVIII-a”

 

19.43 Lei           29.90 Lei

 

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 20 februarie 2016 – 12 aprilie 2016;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 22 aprilie 2016;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct. II;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Intamplari amuzante din generală va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Intamplari amuzante din generală se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 aprilie 2016;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de  30 aprilie 2016;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarea lucrare:

 

GENERALA.EU HAIOS la TV de James Patterson

 

·        Cărţile publicate de James Patterson sunt recomandate pe plan internaţional ca bibliografie şcolară!

·        James Patterson este cel mai bine vândut autor contemporan – peste 300 de milioane de cărţi vândute: Este cel mai îndrăgit autor de către copii – cărţile lui îmbină latura educativă cu cea amuzantă!

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seriaGENERALAPremiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

 

 

Preview is not available for this module

Pagina 1 din 7
Go to top