Super User

Super User

Pasaport pentru cultura. Festivitatea de premiere Bookfest 2017

Clubul de carte "Aventura si mister"

Cartile lunii maiRegulamentul CLUBULUI DE CARTE AVENTURĂ & MISTER

CLUBUL DE CARTE AVENTURĂ & MISTER, înființat de Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, se adresează copiilor din clasele III – VIII și își propune să stimuleze interesul lor pentru lectură şi promovarea literaturii pentru copii, românească şi străină.

Contextul proiectului

Social. Dezvoltarea gustului pentru lectură şi a deprinderilor de a citi începe de la vârstele mici. Lectura educă, dezvoltă orizontul cultural şi facilitează integrarea socială a individului. Absenţa lecturii (literare sau ştiinţifice) sau slaba preocupare a copiilor pentru lectură favorizează eşecul şcolar, comunicarea slabă sau defectuoasă, inadaptarea socială.

În acest context, Asociaţia Corint Pro-Lectura și Corint Junior lansează o campanie naţională pentru încurajarea cititului, pentru formarea unui gust literar adecvat fiecărei vârste, pentru stimularea creativităţii în domeniul literar şi pentru încurajarea acelor talente literare care până acum nu şi-au găsit modalitatea ideală de exprimare, finalizată prin concursul de creație literară IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.

Educaţional. Absenţa unor lecturi adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al copiilor atrage după sine, încă din primele clase, o limitare a posibilităţilor de însuşire a cunoştinţelor de cultură generală, indiferent de disciplina de învăţământ şi, de aici, o demotivare pentru lectură care poate genera eşecul şcolar.

Este adevărat că, în ultima perioadă, interesul copiilor şi al tinerilor se îndreaptă mai mult către spaţiul virtual, aşa că am ales o cale combinată pentru a-i atrage către lectură: folosesc suportul clasic pentru lectură şi îşi exprimă creativitate în scris online, într-o secţiune special creată în site-ul www.aventurasimister.ro.

Obiective generale

• Stimularea gustului pentru lectură, crearea şi întreţinerea obişnuinţei de a citi, ca activitate constantă pentru perioada şcolară, dar şi pentru întreaga viaţă, ridicarea nivelului de cultură prin lectură.
• Dezvoltarea interesului copiilor pentru valorificarea cunoştinţelor acumulate prin lectură, în cadrul secţiunilor dedicate din www.aventurasimister.ro și la prezentările de carte din școli.
• Stimularea interesului copiilor pentru crearea unei biblioteci personale, ca deprindere pentru întreaga viaţă.
• Cărțile prezentate în cadrul Clubului de Carte vor putea fi achiziționate de către membrii clubului la un preț special.
Mecanismul clubului şi activităţi
• Coloana vertebrală a acestui club de carte va fi constituită dintr-un concurs de creație literară pentru copiii din clasele III – VIII, sub denumirea IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.
• Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior vor susține lunar prezentări de carte. La fiecare prezentare vor participa un reprezentant al editurii și un scriitor de cărți pentru copii, care vor promova în rândul elevilor beneficiile lecturii, vor prezenta cartea lunii respective, vor citi un scurt fragment din carte și vor organiza o tombola cu premii constând în cărți, tricouri și pixuri Aventură & Mister. La finalul întâlnirii, elevilor li se va prezenta Ghidul povestitorului – pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri. Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517. Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive. Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro.

Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în iunie 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.
• Pentru că acest club de carte este unul național, vă prezentam mai jos mecanismul de desfășurare în cadrul unităților școlare unde nu vom avea prezentări de carte.

– Toate unitățile școlare din baza noastră de date vor primi lunar invitații de înscriere în cadrul clubului de carte. Invitația va cuprinde: prezentarea cărții, un capitol din cartea lunii, pliantul Ghidul povestitorului, pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri.
– Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517.
– Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive.
– Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro. Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în iunie 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.

• Calendarul cărților propuse lunar pentru lectură:
– CARTEA LUNII IANUARIE: Misterul din Hanul Pungașilor de Kate Milford
– CARTEA LUNII FEBRUARIE: Insula Doctorului Libris de Chris Grabenstein
– CARTEA LUNII MARTIE: Evadare din biblioteca domnului Lemoncello de Chris Grabenstein
– CARTEA LUNII APRILIE: Nesfârșita goană după elefant de Gillian Cross
– CĂRȚILE LUNII MAI: Uluitorul Broccoli Boy de Frank Cottrell Boyce și Vânătorii de comori de James Patterson & Chris Grabenstein

Se pot înscrie la concurs cu ajutorul profesorului coordonator (conform regulamentului) elevii interesaţi din clasele III-VIII.
Cărţile din lista de concurs au fost selectate de membrii echipei de proiect în concordanţă cu programele şcolare şi cu recomandările elaborate de minister în privinţa lecturilor extracurriculare ale elevilor.

Toate activităţile din cadrul clubului de carte vor fi comunicate în secţiunea dedicată din site-ul www.aventurasimister.ro.
Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Preview is not available for this module

Concurs “Aventura si mister” - Martie 2016

Regulamentul CLUBULUI DE CARTE AVENTURĂ & MISTER

 

 

CLUBUL DE CARTE AVENTURĂ & MISTER, înființat de Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, se adresează elevilor din clasele III – VIII și își propune să stimuleze interesul elevilor pentru lectură şi promovarea literaturii pentru copii, românească şi străină.

 

Contextul proiectului

 

 

Discount 40% - 20.17 Lei 

Primii 100 de elevi inscrisi primesc o carte cadou!

 

Social. Dezvoltarea gustului pentru lectură şi a deprinderilor de a citi începe de la vârstele mici. Lectura educă, dezvoltă orizontul cultural şi facilitează integrarea socială a individului. Absenţa lecturii (literare sau ştiinţifice) sau slaba preocupare a copiilor pentru lectură favorizează eşecul şcolar, comunicarea slabă sau defectuoasă, inadaptarea socială.

În acest context, Asociaţia Corint Pro-Lectura și Corint Junior lansează o campanie naţională pentru încurajarea cititului, pentru formarea unui gust literar adecvat fiecărei vârste, pentru stimularea creativităţii în domeniul literar şi pentru încurajarea acelor talente literare care până acum nu şi-au găsit modalitatea ideală de exprimare, finalizată prin concursul de creație literară IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.

Educaţional. Absenţa unor lecturi adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al elevilor atrage după sine, încă din primele clase, o limitare a posibilităţilor de însuşire a cunoştinţelor de cultură generală, indiferent de disciplina de învăţământ şi, de aici, o demotivare pentru lectură care poate genera eşecul şcolar.

Este adevărat că, în ultima perioadă, interesul copiilor şi al tinerilor se îndreaptă mai mult către spaţiul virtual, aşa că am ales o cale combinată pentru a-i atrage către lectură: folosesc suportul clasic pentru lectură şi îşi exprimă creativitate în scris online, într-o secţiune special creată pe site-ul www.aventurasimister.ro.

Obiective generale

Stimularea gustului pentru lectură, crearea şi întreţinerea obişnuinţei de a citi, ca activitate constantă pentru perioada şcolară, dar şi pentru întreaga viaţă, ridicarea nivelului de cultură prin lectură.

• Dezvoltarea interesului elevilor pentru valorificarea cunoştinţelor acumulate prin lectură, în cadrul secţiunilor dedicate din www.aventurasimister.ro și la prezentările de carte live.

• Stimularea interesului elevilor pentru crearea unei biblioteci personale, ca deprindere pentru întreaga viaţă.

• Cărțile prezentate în cadrul Clubului de Carte vor putea fi achiziționate de către membrii clubului la un preț cu cel puțin 35% mai mic decât cel din librării.

• Membrii clubului vor beneficia de transport gratuit.

• Profesorii care vor participa activ la implementarea proiectului vor primi adeverințe de participare.

 

Mecanismul clubului şi activităţi

 

·         Coloana vertebrală a acestui club de carte va fi constituită dintr-un concurs de creație literară pentru copiii din clasele III – VIII, sub denumirea IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.

·         Grupul-ţintă al proiectului va fi constituit din aproximativ 50 de unităţi şcolare din București și împrejurimi, unde Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior vor susține lunar prezentări de carte. La fiecare prezentare vor participa un reprezentant al editurii și un scriitor de cărți pentru copii, care vor promova în rândul elevilor beneficiile lecturii, vor prezenta cartea lunii respective, vor citi un scurt fragment din carte și vor iniția un concurs interactiv – Descoperiți în ce loc din școală am ascuns cartea lunii? Elevii vor completa o fișă cu 10 întrebări și indicii. Pe baza răspunsurilor corecte, vor reuși să descopere unde a fost ascunsă cartea. Primii trei elevi care răspund corect vor câștiga un pachet compus din: cartea lunii + tricou + pix Aventură & Mister. La finalul prezentării, elevii vor primi pliantul Ghidul povestitorului – pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri. Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517. Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive. Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro. Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în mai 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.

·         Pentru că acest club de carte este unul național, vă prezentam mai jos mecanismul de desfășurare în cadrul unităților școlare unde nu vom avea prezentări de carte.

-       Toate unitățile școlare din baza noastră de date vor primi lunar invitații de înscriere în cadrul clubului de carte. Invitația va cuprinde: prezentarea cărții, un capitol din cartea lunii, pliantul Ghidul povestitorului, pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri.

-       Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517.

-       Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive.

-       Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro. Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în mai 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.

-       Înscrierea în clubul de carte va fi activată după o primă comandă pentru primii 10 membri. Înscrierea se poate face on-line pe site-ul www.pasaport-cultura.ro.

·         Calendarul cărților propuse lunar pentru lectură:

-       CARTEA LUNII IANUARIE: Misterul din Hanul Pungașilor de Kate Milford

-       CARTEA LUNII FEBRUARIE: Insula Doctorului Libris de Chris Grabenstein

-       CARTEA LUNII MARTIE: Evadare din biblioteca domnului Lemoncello de Chris Grabenstein

-       CARTEA LUNII APRILIE: Nesfârșita goană după elefant de Gillian Cross

-       CĂRȚILE LUNII MAI: Uluitorul Broccoli Boy de Frank Cottrell Boyce și Vânătorii de comori de James Patterson & Chris Grabenstein

 

Se pot înscrie la concurs (conform regulamentului) elevii interesaţi din clasele III-VIII.

Cărţile din lista de concurs au fost selectate de membrii echipei de proiect în concordanţă cu programele şcolare şi cu recomandările elaborate de minister în privinţa lecturilor extracurriculare ale elevilor.

 

Toate activităţile din cadrul clubului de carte vor fi comunicate în secţiunea dedicată din site-ul www.aventurasimister.ro.

Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mailAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Preview is not available for this module

Clubul atelierul de povesti

CLUBUL „ATELIERUL DE POVEŞTI” este propunerea Asociaţiei Corint Pro Lectura şi Corint Educaţional pentru Săptămâna altfelProiectul se va desfăşura anul acesta în perioada 18-22 aprilie în fiecare unitate de învăţământ preuniversitar, cu participarea elevilor şi cadrelor didactice.

Scopul acestui proiect, ce se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (conform protocolului nr. 10776/22.10.2015, fiind aprobat pentru anul şcolar 2015-2016), este acela de a valorifica şi de a dezvolta talentele, preocupările extraşcolare şi competenţele tinerilor în domenii cât mai variate şi interesante, prin intermediul activităţilor nonformale, care să se plieze pe nevoile lor.

În prag de vacanţă, Săptămâna altfel rupe barierele monotoniei, ale procesului asimilare-reproducere, punând creativitatea elevului mai presus de orice curriculum şi programă şcolară.

Obiective generale:

• Stimularea gustului pentru lectură, crearea şi întreţinerea obişnuinţei de a citi, ca activitate constantă pentru perioada şcolară dar şi pentru întreaga viaţă, ridicarea nivelului de cultură prin lectură.

• Stimularea interesului elevilor pentru crearea unei biblioteci personale, ca deprindere pentru întreaga viaţă.

• Cărţile prezentate în cadrul CLUBULUI „ATELIERUL DE POVESTI” vor putea fi achiziţionate de către membrii clubului la un preţ cu  35% mai mic decât cel din librării.

• Membrii clubului vor beneficia de transport gratuit.

• Profesorii care vor participa activ la implementarea proiectului vor primi adeverinţe de participare.

CLUBUL ATELIERUL DE POVEŞTI” îi provoacă pe cei mici să se exprime în scris, prin desene şi fotografii, să îşi exerseze atenţia şi imaginaţia găsind soluţii, adăugând autocolante şi povestind întâmplări interesante. În plus, datorită ilustraţiilor fermecătoare, cărţile creează o lume minunată, care va fi, cu siguranţă, pe placul copiilor. 

BIBLIOGRAFIA PROPUSĂ PENTRU „ATELIERUL DE POVESTI”:

 

 

totul despre mami  scrie propria ta poveste cu printese  scrie propria ta poveste cu pirati   totul despre prietena mea cea mai buna

    19,90 RON           

12,93 RON

 

  19,90 RON          

12,93 RON

 

  19,90 RON          

12,93 RON

  19,90 RON          

12,93 RON

                   

 Inscrierea in CLUBUL ATELIERUL DE POVEŞTI” va fi activata duapa o prima comanda pentru primii 10 membri.Inscrierea se face on-line pe site-ul www.pasaport-cultura.ro .

Alte informaţii pot fi obţinute telefonic la 021.319.88.33/fax: 021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Preview is not available for this module

Concurs “Aventura si mister” - Ianuarie 2016

Regulamentul CLUBULUI DE CARTE AVENTURĂ & MISTER

 

 

CLUBUL DE CARTE AVENTURĂ & MISTER, înființat de Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, se adresează elevilor din clasele III – VIII și își propune să stimuleze interesul elevilor pentru lectură şi promovarea literaturii pentru copii, românească şi străină.

 

Contextul proiectului

 

Social. Dezvoltarea gustului pentru lectură şi a deprinderilor de a citi începe de la vârstele mici. Lectura educă, dezvoltă orizontul cultural şi facilitează integrarea socială a individului. Absenţa lecturii (literare sau ştiinţifice) sau slaba preocupare a copiilor pentru lectură favorizează eşecul şcolar, comunicarea slabă sau defectuoasă, inadaptarea socială.

În acest context, Asociaţia Corint Pro-Lectura și Corint Junior lansează o campanie naţională pentru încurajarea cititului, pentru formarea unui gust literar adecvat fiecărei vârste, pentru stimularea creativităţii în domeniul literar şi pentru încurajarea acelor talente literare care până acum nu şi-au găsit modalitatea ideală de exprimare, finalizată prin concursul de creație literară IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.

Educaţional. Absenţa unor lecturi adecvate vârstei şi nivelului de înţelegere al elevilor atrage după sine, încă din primele clase, o limitare a posibilităţilor de însuşire a cunoştinţelor de cultură generală, indiferent de disciplina de învăţământ şi, de aici, o demotivare pentru lectură care poate genera eşecul şcolar.

Este adevărat că, în ultima perioadă, interesul copiilor şi al tinerilor se îndreaptă mai mult către spaţiul virtual, aşa că am ales o cale combinată pentru a-i atrage către lectură: folosesc suportul clasic pentru lectură şi îşi exprimă creativitate în scris online, într-o secţiune special creată pe site-ul www.aventurasimister.ro.

Obiective generale

Stimularea gustului pentru lectură, crearea şi întreţinerea obişnuinţei de a citi, ca activitate constantă pentru perioada şcolară, dar şi pentru întreaga viaţă, ridicarea nivelului de cultură prin lectură.

• Dezvoltarea interesului elevilor pentru valorificarea cunoştinţelor acumulate prin lectură, în cadrul secţiunilor dedicate din www.aventurasimister.ro și la prezentările de carte live.

• Stimularea interesului elevilor pentru crearea unei biblioteci personale, ca deprindere pentru întreaga viaţă.

• Cărțile prezentate în cadrul Clubului de Carte vor putea fi achiziționate de către membrii clubului la un preț cu cel puțin 35% mai mic decât cel din librării.

• Membrii clubului vor beneficia de transport gratuit.

• Profesorii care vor participa activ la implementarea proiectului vor primi adeverințe de participare.

 

Mecanismul clubului şi activităţi

 

·         Coloana vertebrală a acestui club de carte va fi constituită dintr-un concurs de creație literară pentru copiii din clasele III – VIII, sub denumirea IMAGINEAZĂ-ȚI AVENTURA VIEȚII TALE.

·         Grupul-ţintă al proiectului va fi constituit din aproximativ 50 de unităţi şcolare din București și împrejurimi, unde Asociaţia Corint Pro Lectura şi Corint Junior vor susține lunar prezentări de carte. La fiecare prezentare vor participa un reprezentant al editurii și un scriitor de cărți pentru copii, care vor promova în rândul elevilor beneficiile lecturii, vor prezenta cartea lunii respective, vor citi un scurt fragment din carte și vor iniția un concurs interactiv – Descoperiți în ce loc din școală am ascuns cartea lunii? Elevii vor completa o fișă cu 10 întrebări și indicii. Pe baza răspunsurilor corecte, vor reuși să descopere unde a fost ascunsă cartea. Primii trei elevi care răspund corect vor câștiga un pachet compus din: cartea lunii + tricou + pix Aventură & Mister. La finalul prezentării, elevii vor primi pliantul Ghidul povestitorului – pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri. Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517. Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive. Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro. Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în mai 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.

·         Pentru că acest club de carte este unul național, vă prezentam mai jos mecanismul de desfășurare în cadrul unităților școlare unde nu vom avea prezentări de carte.

-       Toate unitățile școlare din baza noastră de date vor primi lunar invitații de înscriere în cadrul clubului de carte. Invitația va cuprinde: prezentarea cărții, un capitol din cartea lunii, pliantul Ghidul povestitorului, pliant care îi va ajuta în elaborarea de scurte eseuri.

-       Dintre eseurile realizate de elevi, profesorul coordonator le va selecta pe cele mai bune și le va trimite în format electronic (document text) la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă la adresa: Editura Corint Junior, Str. Mihai Eminescu nr. 54A, București sector 1, cod poștal 010517.

-       Opțional, fiecare poveste poate fi însoțită de unul sau mai multe desene sugestive.

-       Eseurile primite vor fi încărcate pe site-ul www.aventurasimister.ro. Eseurile cu cele mai multe vizualizări/voturi ale utilizatorilor vor câștiga premii extraordinare. Premierea va avea loc în mai 2016, la Târgul Internațional de Carte Bookfest.

-       Înscrierea în clubul de carte va fi activată după o primă comandă pentru primii 10 membri. Înscrierea se poate face on-line pe site-ul www.pasaport-cultura.ro.

·         Calendarul cărților propuse lunar pentru lectură:

-       CARTEA LUNII IANUARIE: Misterul din Hanul Pungașilor de Kate Milford

-       CARTEA LUNII FEBRUARIE: Insula Doctorului Libris de Chris Grabenstein

-       CARTEA LUNII MARTIE: Evadare din biblioteca domnului Lemoncello de Chris Grabenstein

-       CARTEA LUNII APRILIE: Nesfârșita goană după elefant de Gillian Cross

-       CĂRȚILE LUNII MAI: Uluitorul Broccoli Boy de Frank Cottrell Boyce și Vânătorii de comori de James Patterson & Chris Grabenstein

 

Se pot înscrie la concurs (conform regulamentului) elevii interesaţi din clasele III-VIII.

Cărţile din lista de concurs au fost selectate de membrii echipei de proiect în concordanţă cu programele şcolare şi cu recomandările elaborate de minister în privinţa lecturilor extracurriculare ale elevilor.

 

Toate activităţile din cadrul clubului de carte vor fi comunicate în secţiunea dedicată din site-ul www.aventurasimister.ro.

Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mailAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

 

Preview is not available for this module

Concursul “Paşaport pentru cultură – Simulare Evaluare naţională şi BAC 2016” - clasele II-XII

Concursul “Paşaport pentru cultură – Simulare Evaluare naţională şi BAC 2016

 

CLASAMENT FINAL :

LOCUL I  - SCOALA GIMNAZIALA NR. 79 - BUCURESTI - SECTOR 4
LOCUL II - SCOALA GIMNAZIALA MIHAI VITEAZU CRAIOVA - CRAIOVA - DOLJ
LOCEUL III - SCOALA GIMNAZIALA ION SIMIONESCU IASI - IASI

           

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar.

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 37574/ 21.06.2010, fiind aprobat cu adresa nr. 49500/13.06.2013 eliberată de Direcţia Generală „Educaţie şi Învăţământ pe Tot Parcursul Vieţii”.

Ţinând cont de Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluărilor naţionale la clasele a II-a – a XII-a din anul şcolar 2015-2016, Paşaport pentru cultură a pregătit o serie de teste preliminarii, organizate înaintea Evaluării naţionale, oferindu-le tuturor elevilor posibilitatea evaluării cunoştinţelor într-un cadru similar celui în care se desfăşoară evaluarea de la sfârşitul anului şcolar, îmbunătăţindu-şi astfel performaţele. Probele la disciplinele respective vor verifica atât nivelul de bază, cât şi nivelul mediu şi avansat al noţiunilor acumulate, fiind un instrument util atât pentru elevi, cât şi pentru profesori

            Concursul se adresează elevilor claselor a II-a – a XII-a, respectând programa şcolară în vigoare. Organizatorul doreşte să vină în ajutorul elevilor în scopul optimizării pregătirii la disciplinele limba şi literatura română şi matematică pentru susţinerea Evaluării naţionale 2015.

           

Regulament de desfăşurare

1.      Concursul Paşaport pentru cultură – Simulare Evaluare naţională şi BAC 2016 este organizat de Paşaport pentru cultură în colaborare cu Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional şi se organizează în şcoli, la nivel naţional, pentru elevii claselor a II-a – a XII-a;

2.      Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarele lucrări :

-           Limba şi literatura română şi matematică. Evaluare finală, clasa a II-a 

      Autori: Aurelia Arghirescu, Ancuţa Floarea, Nicoleta Frumosu, Marilena Liliana Nădrag,

      Alexandra Mihaela Grosu

-     Limba şi literatura română şi matematică. Evaluare finală, clasa a IV-a      

Autori: Arghirescu Aurelia, Ancuta Floarea, Bancu Claudia-Adriana, Leafu Ileana

-          Limba şi literatura română si Limba engleza. Evaluare finală, clasa a VI-a

Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Laura Raluca Surugiu, Monica Bunescu, Oana Vladilă

-          Limba şi literatura română. Teste de evaluare pentru clasa a V-a

   Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Laura Raluca Surugiu

-          Limba şi literatura română. Teste de evaluare pentru clasa a VII-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Laura Raluca Surugiu

-     Limba şi literatura română. Evaluare naţională 2016

Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ileana Sanda, Carmen Iosif, Laura Raluca Surugiu, Alexandra Dragomirescu

-          Matematică. Evaluare naţională 2016

Autori: Irina Căpraru, Mihaela Cianga, Ioana Constantinescu, Cristina Timofte, Gabriela-Elena Zanoschi

-          Bacalaureat 2016. Limba şi literatura română

   Autori: Mihaela Daniela, Cîrstea, Ileana Sanda, Alexandra Dragomirescu, Carmen Iosif,

   Laura Raluca Surugiu

-          Bacalaureat 2016. Matematică

    Autori: Daniel Petriceanu, Eugen Radu, Ana-Maria Petriceanu, Mihai Bunget, Nicuşor Minculete  

3.      Perioada de înscriere este 22 februarie 2016 – 18 martie 2016;

4.      Proba se va desfăşura în data de 24 – 25 martie 2016;

5.      Durata probei scrise va fi de 120 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct.2;

6.      Concursul Simulare Evaluare naţională şi BAC 2016  va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

7.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Simulare Evaluare naţională şi BAC 2016 se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

8.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 24 martie 2016;

9.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de 30 aprilie 2016;

10.  Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

11.  Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

12.  Premii:

-  Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Adeverinţele vor fi semnate şi ştampilate în original.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de  cărţi. Premiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

Preview is not available for this module

Concurs “Limba şi literatura română, Etapa II”, Pentru cls. IX – XII

CLASAMENT FINAL:

LOCUL I :  COLEGIUL TEHNIC C.D. NENITESCU BAIA MARE - MARAMURES
LOCUL II : LICEUL TEHNOLOGIC EREMIA GRIGORESCU TARGU BUJOR - GALATI
LOCUL III : COLEGIUL NTIONAL EMIL RACOVITA- BUCURESTI

Concursul “Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a

Pentru clasele a IX-a – a XII-a

            Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar.

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 37574/ 21.06.2010, fiind aprobat cu adresa nr. 49500/13.06.2013 eliberată de Direcţia Generală „Educaţie şi Învăţământ pe Tot Parcursul Vieţii”.

            Concursul se adresează elevilor claselor a IX-a – a XII-a, respectând programa şcolară în vigoare. Organizatorul doreşte să vină în ajutorul elevilor în scopul optimizării pregătirii la disciplinele limba şi literatura română. Testele sunt concepute în aşa fel încât să ofere o pregătire cât mai bună elevilor participanţi la concursurile naţionale.

           

Regulament de desfăşurare

1.      Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a este organizat de Paşaport pentru cultură în colaborare cu Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional şi se organizează în şcoli, la nivel naţional, pentru elevii claselor a IX-a – a XII-a;

2.      Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarele lucrări :

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a IX-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca

  Surugiu 

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a X-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca Surugiu

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a XI-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca

  Surugiu

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a XII-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca

  Surugiu

3.      Perioada de înscriere este 14 ianuarie 2016 – 12 februarie 2016;

4.      Proba se va desfăşura în data de  17 – 18 februarie 2016;

5.      Durata probei scrise va fi de 120 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct.2;

6.      Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

7.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

8.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 17 februarie 2016;

9.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de 18 martie 2016;

10.  Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

11.  Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

12.  Premii:

-  Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Adeverinţele vor fi semnate şi ştampilate în original.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de  cărţi. Premiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

Preview is not available for this module

Concurs “Limba şi literatura română, Etapa II”, Pentru cls. V – VIII

CLASAMENT FINAL:

LOCUL I : SCOALA GIMNAZIALA STEFAN CEL MARE BISTRITA - BISTRITA NASAUD
LOCUL II : LICEUL GRECO CATOLIC TIMOTEI CIPARIU - BUCURESTI
LOCUL III : SCOALA GIMNAZIALA MIRON COSTIN - GALATI

5-8

Concursul “Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a

Pentru clasele a V-a – a VIII-a

            Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar.

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 37574/ 21.06.2010, fiind aprobat cu adresa nr. 49500/13.06.2013 eliberată de Direcţia Generală „Educaţie şi Învăţământ pe Tot Parcursul Vieţii”.

            Concursul se adresează elevilor claselor a V-a – a VIII-a, respectând programa şcolară în vigoare. Organizatorul doreşte să vină în ajutorul elevilor în scopul optimizării pregătirii la disciplinele limba şi literatura română. Testele sunt concepute în aşa fel încât să ofere o pregătire cât mai bună elevilor participanţi la concursurile naţionale.

           

Regulament de desfăşurare

1.      Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a  este organizat de Paşaport pentru cultură în colaborare cu Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional şi se organizează în şcoli, la nivel naţional, pentru elevii claselor a V-a – a VIII-a;

2.      Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarele lucrări :

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a V-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca

  Surugiu 

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a VI-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca Surugiu

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a VII-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca

  Surugiu

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ CLASA a VIII-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Ioana Hristescu, Carmen Iosif, Adina Papazi, Laura Raluca

  Surugiu

- LIMBA ROMÂNĂ. Caiet de lucru pentru clasa a V-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Laura Raluca Surugiu 

- LIMBA ROMÂNĂ. Caiet de lucru pentru clasa a VI-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Laura Raluca Surugiu 

- LIMBA ROMÂNĂ. Caiet de lucru pentru clasa a VII-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Laura Raluca Surugiu 

- LIMBA ROMÂNĂ. Caiet de lucru pentru clasa a VIII-a

  Autori: Mihaela Daniela Cîrstea, Laura Raluca Surugiu 

- LITERATURA ROMÂNĂ. CAIETUL ELEVULUI PENTRU CLASA A V-A

  Autori: Cristina Popa

- LITERATURA ROMÂNĂ. CAIETUL ELEVULUI PENTRU CLASA A VI-A

  Autori: Cristina Popa

- LITERATURA ROMÂNĂ. CAIETUL ELEVULUI PENTRU CLASA A VII-A

  Autori: Cristina Popa

- LITERATURA ROMÂNĂ. CAIETUL ELEVULUI PENTRU CLASA A VIII-A

  Autori: Cristina Popa

- LIMBA SI LITERATURA ROMÂNĂ. Texte literare din manualele alternative            

  pentru clasa a V-a

  Autori: Luminiţa Paraipan, Ştefana Neagu, Marin Neagu

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Texte literare din manualele alternative

  pentru clasa a VI-a

  Autori: Luminiţa Paraipan, Ştefana Neagu, Marin Neagu

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Texte literare din manualele alternative

  pentru clasa a VII-a

  Autori: Ştefana Neagu, Luminiţa Paraipan

- LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ. Texte literare din manualele alternative

  pentru clasa a VIII-a

  Autori: Ştefana Neagu, Luminiţa Paraipan

3.      Perioada de înscriere este 14 ianuarie 2016 – 12 februarie 2016;

4.      Proba se va desfăşura în data de  17 – 18 februarie 2016;

5.      Durata probei scrise va fi de 120 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct.2;

6.      Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

7.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

8.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 17 februarie 2016;

9.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de 18 martie 2016;

10.  Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

11.  Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

12.  Premii:

-  Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Adeverinţele vor fi semnate şi ştampilate în original.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de  cărţi. Premiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

Preview is not available for this module

“Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a” Pentru clasele a II-a – a IV-a

CLASAMENT FINAL:

LOCUL I - SCOALA GIMNAZIALA NR. 30  - TIMISOARA

LOCUL II - SCOALA GIMNAZIALA NR.113 - BUCURESTI

LOCUL III - SCOALA GIMNAZIALA ION SIMIONESCU - IASI

Concursul “Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a

Pentru clasele a II-a – a IV-a

 

            Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor din învăţământul preuniversitar.

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 37574/ 21.06.2010, fiind aprobat cu adresa nr. 49500/13.06.2013 eliberată de Direcţia Generală „Educaţie şi Învăţământ pe Tot Parcursul Vieţii”.

            Concursul se adresează elevilor claselor a II-a – a IV-a, respectând programa şcolară în vigoare. Organizatorul doreşte să vină în ajutorul elevilor în scopul optimizării pregătirii la disciplinele limba şi literatura română. Testele sunt concepute în aşa fel încât să ofere o pregătire cât mai bună elevilor participanţi la concursurile naţionale.

           

Regulament de desfăşurare

1.      Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a este organizat de Paşaport pentru cultură în colaborare cu Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional şi se organizează în şcoli, la nivel naţional, pentru elevii claselor a II-a – a IV-a;

2.      Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarele lucrări :

-             Limba şi literatura română. Caiet pentru clasa a II-a 

         Autori: Ioana Câmpean, Anicuţa Todea

-        Limba şi literatura română. Caiet pentru clasa a III-a 

   Autori: Ioana Câmpean, Anicuţa Todea

      -       Limba şi literatura română. Caiet pentru clasa a IV-a 

        Autori: Ioana Câmpean, Anicuţa Todea

3.      Perioada de înscriere este 14 ianuarie 2016 – 12 februarie 2016;

4.      Proba se va desfăşura în data de  17 – 18 februarie 2016;

5.      Durata probei scrise va fi de 120 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct.2;

6.      Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

7.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Limba şi literatura română, Etapa a II-a se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

8.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 17 februarie 2016;

9.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de 18 martie 2016;

10.  Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

11.  Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

12.  Premii:

-  Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Adeverinţele vor fi semnate şi ştampilate în original.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de  cărţi. Premiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

Preview is not available for this module

CUM SĂ AI SUCCES ÎN ŞCOALA GENERALĂ

Concursul “Paşaport pentru cultură PENTRU CLASELE a II-a – aVIII-a”

CUM SĂ AI SUCCES ÎN ŞCOALA GENERALĂ


 

 

 

 

Concurs luna noiembrie - Clasament  :

LOCUL I - SCOALA GIMNAZIALA STEFAN CEL MARE - BISTRITA
LOCUL II - SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 BOCSA  - CARAS SEVERIN
LOCUL III - SCOALA GIMNAZIALA NR. 169 - BUCURESTI 

 

Grupul Editorial CORINT vine în întâmpinarea dumneavoastră şi vă propune un concurs GRATUIT organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, care se adresează elevilor claselor primare şi gimnaziale.

 

Proiectul PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, conform Protocolului nr. 37574/ 21.06.2010, fiind aprobat cu adresa nr. 49500/13.06.2013 eliberată de Direcţia Generală „Educaţie şi Învăţământ pe Tot Parcursul Vieţii”.

 

 

Concursul se desfăşoară la nivel naţional sub formă de test grilă având următoarea temă:

 

CUM SĂ AI SUCCES ÎN ŞCOALA GENERALĂ

CONCURS PENTRU CLASELE a II-a – aVIII-a

 

Regulament de desfăşurare

 

I. Informatii generale:

1.      Perioada de înscriere este 19 octombrie 2015 – 13 noiembrie 2015;

2.      Proba se va desfăşura în data de  18 – 19 noiembrie 2015;

3.      Durata probei scrise va fi de 50 de minute, iar subiectele vor fi propuse din lucrările menţionate la pct.2;

4.      Concursul Paşaport pentru cultură – Cum să ai succes în şcoala generală va fi organizat şi evaluat de profesorii din şcoala în care se desfăşoară concursul;

5.      Înscrierea pentru participarea la Concursul Paşaport pentru cultură – Cum să ai succes în şcoala generală se va face în mod individual pe site-ul www.pasaport-cultura.ro ;

6.      Subiectele şi baremele vor fi trimise pe email în dimineaţa zilei de 18 noiembrie 2015;

7.      Şcolile câştigătoare vor fi anunţate în data de 30 noiembrie 2015;

8.      Pentru a putea participa la acest concurs recomandăm înscrierea a minimum 4 profesori (câte un profesor din fiecare clasă/ an de studiu din fiecare şcoală participantă);

9.      Alte informaţii pot fi obţinute telefonic, la numărul 021.319.88.33/fax:021.319.88.66, mobil: 0758.255.410, sau pe e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

II.                 Bibliografie

Pregătirea pentru concurs se poate face studiind cu precădere următoarea lucrare:

 

GENERALA. VOLUMUL 7 de James Patterson

·        Cărţile publicate de James Patterson sunt recomandate pe plan internaţional ca bibliografie şcolară!

·        James Patterson este cel mai bine vândut autor contemporan – peste 300 de milioane de cărţi vândute: Este cel mai îndrăgit autor de către copii – cărţile lui îmbină latura educativă cu cea amuzantă!

III. Premii:

- Pentru elevi: Toţi elevii participanţi vor primi DIPLOME DE PARTICIPARE.

- Pentru profesori: Toţi profesorii vor primi ADEVERINŢE DE IMPLICARE într-un proiect naţional organizat de Asociaţia Corint PRO Lectura şi Corint Educaţional în cadrul proiectului Paşaport pentru cultură în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

 

- Pentru şcoli: Se vor acorda 3 premii la nivel national: locul I, locul II, locul III, care vor consta în seturi de cărţi din seria GENERALA. Premiile vor fi acordate şcolilor cu cei mai mulţi elevi participanţi la concurs.

Pagina 1 din 6
Go to top